O kakšna težava se je pojavila na mojem urniku. Obljubili smo obisk prijateljem, za katere pa vemo, da so strogi vegetarijanci. In zakaj je to tako velika težava, ker naša družina vsekakor ni vegetarijansko usmerjena ampak smo celo bolj ljubitelji mesa. Dejansko si sploh ne moremo predstavljati kosila brez mesa. Ampak preden smo odšli na obisk smo prejeli klic te družine z vprašanjem kaj bi nam skuhali. In moj odgovor je bil kot strela z neba čičerika. Naredite nekaj kjer boste vključili čičeriko. Čičerika poleg zanimivega imena vsebuje zelo veliko beljakovin in predstavlja tudi nadomestek za meso.
Rečeno je bilo, da bo naša želja upoštevana, zato smo komaj čakali, kaj nas bo čakalo na mizi. In smo šli. Prišli smo ravno v času kosila in na mizi nas je že čakal poln lonec dišečega ričeta. Med ričetom pa je bila pomešana čičerika. Toda kako ti je to uspelo, saj si me vendar klicala pred dobrima dvema urama, kolikor jaz vem pa je potrebno čičeriko namakati v vodi vsaj šest ur oziroma zaželeno je celo dvanajst ur namakanja. In najina prijateljica se je le nasmejala. To je res je rekla, toda namakanje ni potrebno za nas lenuhe, ki čičeriko kupimo v konzervi.
To okusno jedilo namreč pri nas vedno kupimo v konzervi, saj smo tako radi pripravljeni za vse tiste trenutke, ko moramo čičeriko pripraviti takrat ko dobimo obiske kot ste vi, torej obiske ljudi za katere vemo, da obožujejo meso.
Odlično torej sem si rekla in smo začeli uživati v kosilu. Ko smo začeli jesti, pa smo se zaklepetali v pogovor in mimogrede pozabili kaj smo imeli na naših krožnikih. Z za gotovostjo vam lahko zaupamo, da smo ričet pojedli brez kakršne koli težave. Celo še več v času kosila niti za trenutek nismo opazili, da uživamo v kosilu, kjer ni niti trohice mesa. Če torej uživate v mesu, bi vam vsekakor predlagal, da poskusite jedi iz čičerike.